روانشناسی تغذیه | درمان استرس با تغذیه|

روانشناسی تغذیه

مقاله در یک نگاه

روانشناسی تغذیه به معنای بررسی اثر عمیق حالات روحی بر روی بدن و متابولیسم غذاهاست. هدف از آن، رفع عوامل استرس زاییست که خود شما در ایجاد آنها نقش دارید. روانشناسی تغذیه به ما می آموزد چگونه فیزیولوژی، حالات روحی و طرز تفکر خود را هدایت کنیم تا متابولیسم بدن را با روشی طبیعی و پایدار کنترل کنیم.

روانشناسی تغذیه به معنای بررسی اثر عمیق حالات روحی بر روی بدن و متابولیسم غذاهاست. به طور دقیق تر، تمرکز روانشناسی تغذیه بر روی تاثیر عواملی چون استرس، آرامش، افکار، عقاید، احساسات، آگاهی، شادی، ریتم و سرعت غذا خوردن بر روی چگونگی هضم، جذب، کالری سوزی و عملکردهای گوارشی بدن است. به عبارت دیگر، غذایی که می خوریم تنها بخشی از ماجرا را تشکیل می دهد، مابقی آن مربوط به احساسات و افکار ماست. بدین معنا که طرز تفکر ما از نظر علمی بر روی چگونگی هضم، جذب و کالری سوزی ما تاثیر دارد. ممکن است شما سالم ترین غذاها را مصرف کنید، اما اگر این غذا تحت حالات فیزیولوژیکی مطلوب همچون آرامش مصرف نشود، ارزش تغذیه ای آن غذا دریافت نخواهد شد.

طبق مطالعات استرس بر روی موارد زیر تاثیر می گذارد:

  • تنظیم اشتها را بر هم می زند و موجب می شود غذای بیشتری بخورید
  • سطح کورتیزول و انسولین را افزایش می دهد، موجب افزایش وزن و ذخیره ی چربی می شود
  • رشد ماهیچه ها را کاهش می دهد
  • منجر به ناراحتی های گوارشی می شود
  • منجر به دفع مواد مغذی می شود
  • باکتری های مفید روده را از بین می برد
  • میزان کلسترول بد را افزایش می دهد
  • میزان هورمون تیروئید و رشد را کاهش می دهد
  • منجر به آلرژی غذایی می شود

کاملا بدیهیست که استرس آثار فراوانی بر روی سلامت دارد. همه ی ما از استرس های موجود در زندگی خود خبر داریم- استرس کاری، چالش های عاطفی، مسائل مالی و غیره- اما اغلب از عوامل استرس زای مخفی، بی خبریم.اینجاست که اهمیت روانشناسی تغذیه مشخص می شود.

تاثیر روانشناسی تغذیه بر روی عوامل استرس زای مخفی

روانشناسی تغدیه

استرس یک خطر واقعی یا تخیلی و پاسخ بدن به آن خطر است. بدن دقیقا تفاوت بین استرس حقیقی و خیالی را نمی داند. برای مثال، اگر به تنهایی در یک اتاق نشسته و کاملا خوشحال باشید، اما به یکباره به یاد یک واقعه ی ناخوشایند در گذشته بیافتید، بدن شما به فاز استرس وارد می شود، ضربان قلب و فشار خون شما بالا می رود و دچار اختلال گوارشی می شوید. این بدان معناست که شما با افکار خود برای خود استرس ایجاد می کنید. بنابراین باید بیشتر مراقب افکار و احساسات خود باشیم و این همان چیزیست که روانشناسی تغذیه به ما نشان می دهد. هدف از روانشناسی تغذیه، رفع عوامل استرس زاییست که خود شما در ایجاد آنها نقش دارید.

این عوامل استرس زای انتخابی به اشکال مختلفی خود را نشان می دهند. مثلا هر گونه احساس گناه در مورد غذا، خجالت در مورد بدن و قضاوت در مورد سلامت، عوامل استرس زایی هستند که به عوامل ناگوار در بدن تعبیر می شوند. بنابراین فکر کردن به عوامل استرس زا، استرس هایی در بدن ایجاد می کند که هضم غذاها را با مشکل مواجه می کند و ذخیره های چربی را افزایش می دهد. روانشناسی تغذیه به ما می آموزد چگونه فیزیولوژی، حالات روحی و طرز تفکر خود را هدایت کنیم تا متابولیسم خود را با روشی طبیعی و پایدار کنترل کنیم.

مواردی که در روانشناسی تغذیه به آن پرداخته می شود

  • تاثیر استرس بر روی تغذیه و متابولیسم
  • تکنیک های آرامش بخش که هضم و کالری سوزی را افزایش می دهد
  • تکنیک های تنفس آسان که کالری سوزی را افزایش می دهد
  • تغذیه و ریتم شبانه روزی: کلیدهای عملی برای تعدیل اشتها
  • تاثیر مخفی داستان های زندگی بر روی متابولیسم
  • تکنیک های تغذیه ای ذهن و بدن برای کاهش وزن
  • چگونگی احساس شادمانی بر روی هضم، اشتها و کالری سوزی
  • اهمیت زمان تغذیه
  • چگونگی تاثیر افکار بر روی هضم غذا
  • تاثیر عمیق افکار بر روی اراده
  • تکنیک های تغذیه ای ذهن- بدن بر روی تصاویر بهتر از بدن
  • چگونگی تاثیر عقاید جنسی و زیبایی بر روی متابولیسم
  • تاثیر فرهنگ بر روی سلامت و وزن

منبع:http://bornafit.ir/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *